Fluke 1663 multifunctionele installatiecontroleur met referentie 4546980 van het merk FLUKE
Fluke 1663 multifunctionele installatiecontroleur met referentie 4546980 van het merk FLUKE
FLUKE

Fluke 1663 multifunctionele installatiecontroleur

REF
4546980
(0)
+1.576
1906.00 €
1.906,00 €
2.156,22 €
Als je professioneel bent, krijg je een exclusieve prijs. Ontdekken.
De Fluke 1663 tester biedt geavanceerde metingen van weerstand, continuïteit en RCD voor elektrische installaties. Compact, licht en eenvoudig te gebruiken, voldoet het aan de veiligheidsnormen CAT III 500V en CAT IV 300V.
  • Controleert RCD type B en laadstations voor elektrische voertuigen.
  • Metingen van aardweerstand, spanning en frequentie.
  • Compatibel met TruTest™ software voor rapportage.
Koop nu en ontvang het tussen 25 en 28 oktober.
Expreslevering
Meer over het product

Informatie over Fluke 1663 multifunctionele installatiecontroleur

De multifunctionele installatie tester Fluke 1663 is een essentieel hulpmiddel voor professionele installateurs die precisie en betrouwbaarheid in hun metingen vereisen. Met een compact en licht ontwerp, dat minder dan 1,3 kg weegt, is deze tester uitgerust met een gewatteerde riem voor gemakkelijk transport tijdens het werk in het veld. Dankzij de intuïtieve interface en geavanceerde functionaliteiten is het ideaal voor het uitvoeren van snelle controles die voldoen aan de geldende normen, wat zorgt voor nauwkeurige en betrouwbare resultaten.

Geavanceerde functionaliteit:

De Fluke 1663 biedt een complete reeks meetmogelijkheden die nodig zijn voor de meest veeleisende elektrische werkzaamheden. Tot de meest opvallende kenmerken behoren de continuïteitsmeting op de ingangen L-N, N-PE, de aardingsweerstandmeting, en de mogelijkheid om spanning en frequentie te testen. Bovendien biedt dit apparaat meerdere testspanningen, waaronder 50 V, 100 V, 250 V, 500 V en tot 1000 V, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is voor verschillende soorten installaties.

De tester is ook compatibel met DC-gevoelige RCD's (Type B) en maakt controles mogelijk op laadstations voor elektrische voertuigen. Via zijn VAR-modus voor RCD type B genereert het de benodigde teststromen voor RCD type A-EV of RDC-DD volgens de norm IEC 62955, wat zorgt voor een efficiënte verificatie van de DC-monitoren van 6 mA op laadpunten. Deze functionaliteit maakt het bijzonder nuttig in de groeiende industrie van elektrische voertuigen, waarbij het mogelijk is om zowel traditionele systemen als laadstations te testen.

TruTest™ Software:

De Fluke 1663 is compatibel met de TruTest™ software, die het beheer van gegevens en het genereren van rapporten vergemakkelijkt. Of het nu gaat om vaste bekabelingsinstallaties, elektrische apparaten in kantoren of reparaties in werkplaatsen, TruTest™ maakt het mogelijk om resultaten snel en eenvoudig vanuit de testinstrumenten te importeren, wat de administratietijd vermindert en de nauwkeurigheid van de rapporten verbetert. Dit is vooral waardevol voor professionals die gedetailleerde rapporten moeten genereren die gemakkelijk door klanten kunnen worden begrepen.

Andere opvallende kenmerken:

Deze tester beschikt over meerdere aanvullende functies die het werk vergemakkelijken en de veiligheid verbeteren. Onder andere de mogelijkheid om de polariteit van de bedrading te controleren, waarbij mogelijke gebroken N-draad wordt gedetecteerd, evenals de isolatieweerstand en de lus- en lijnweerstand te meten. Bovendien is het apparaat uitgerust met een Z Max-geheugen, waarmee de hoogste waarde tijdens de lustringtests kan worden geregistreerd, wat nuttig is voor het beoordelen van de veiligheid van de installatie.

Een andere geavanceerde functie is de mogelijkheid om de verwachte aardfoutstroom (PEFC/IK) en de verwachte kortsluitstroom (PSC/IK) te meten, evenals de schakeltijd en het afschakelniveau van de RCD's via ramp-testen. De Fluke 1663 biedt ook een automatische sequentie voor RCD-controle, wat de efficiëntie verbetert en tijd bespaart tijdens veiligheidscontroles.

Technische specificaties:

  • Beschikbare testspanningen: 50 V, 100 V, 250 V, 500 V, 1000 V.
  • Aardingsweerstand, spanning en frequentie meten.
  • Metingen van RCD type B en laadstations voor elektrische voertuigen.
  • Z Max-geheugen voor lustringtests.
  • Continuïteitsmeting in L-N, N-PE.
  • Verwachte aardfoutstroom (PEFC/IK) en kortsluitstroom (PSC/IK) meten.
  • Veiligheidscategorie: CAT III 500V, CAT IV 300V.
  • Compatibiliteit met TruTest™ software.
  • Afmetingen: 10 x 25 x 12,5 cm.
  • Gewicht: 1,3 kg (inclusief batterijen).
  • IP40-bescherming.
  • Voeding: 6 AA-batterijen.
  • Naleving van normen: EN/IEC 61010-1, EN/IEC 61010-2-034, en EN61557-1 tot EN61557-10.

Veiligheid en betrouwbaarheid:

De Fluke 1663 is ontworpen om een hoge veiligheid bij gebruik te bieden, in overeenstemming met de normen EN/IEC 61010-1 en EN/IEC 61010-2-034. De overspanningsbescherming is gecertificeerd in de categorieën CAT III 500V en CAT IV 300V, wat de capaciteit waarborgt om veilig te opereren in industriële en commerciële omgevingen waar met hoge spanningen wordt gewerkt. Bovendien zorgt het robuuste ontwerp, met een beschermingsklasse van IP40, voor duurzaamheid onder veeleisende werkomstandigheden.

Technische kenmerken
Fabrikant
FLUKE
Referentie
4546980
SKU
UKE740B954B
Object
Checker
Beschermingsgraad
IP40
Soort spanning
CA
Bescherming tegen overbelasting
Ja V
Testspanning
100,00 - 1000,00 V
Onderdelen
Kabel met enkele invoer voor zwaar gebruik, harde koffer, afstandsbedieningssonde, compensatie-adapter, bestand tegen vallen van 1 meter, nekband voor altijd vrije handen tijdens dagelijks werk
Besluit
0,1 V
Gegevensbladen
Meningen
30-dagen retour
Koop met een gerust hart. Als er iets misgaat, staan wij voor je klaar.
Service na verkoop
Heb je vragen? Ons supportteam helpt je graag verder.
Betaal hoe en wanneer je wilt
Creditcard, bankoverschrijving, PayPal... In termijnen betalen? Wij accepteren het allemaal.
GroupSumi is jouw online distributeur voor de bouw, elektrisch materiaal en airconditioning.
VisaMastercardPayPalKlarnaBank transfer
España (Español)
Portugal (Português)
Deutschland (Deutsch)
Italia (Italiano)
Nederland (Nederlands)
België (Nederlands)
France (Français)
Alle rechten voorbehouden © 2024 GroupSumi