Circulatiepomp Grundfos MAGNA3 40-120 F met referentie 97924270 van het merk GRUNDFOS
Circulatiepomp Grundfos MAGNA3 40-120 F met referentie 97924270 van het merk GRUNDFOS
GRUNDFOS

Circulatiepomp Grundfos MAGNA3 40-120 F

REF
97924270
(1)
+1.388
1679.00 €
1.679,00 €
4.593,16 €
Als je professioneel bent, krijg je een exclusieve prijs. Ontdekken.
De Grundfos MAGNA3 40-120 F circulatiepomp is ideaal voor commerciële verwarmings- en koelsystemen. Het biedt energie-efficiëntie, geavanceerde controle en gemakkelijke integratie met BMS-systemen om de prestaties te optimaliseren.
  • Nominale stroom van 14,14 m³/h
  • Intelligente controle AutoAdapt en FlowAdapt
  • DIN-aansluiting, gietijzeren behuizing
Koop nu en ontvang het tussen 25 en 28 oktober.
Expreslevering
Meer over het product

Informatie over Circulatiepomp Grundfos MAGNA3 40-120 F

De Grundfos MAGNA3 40-120 F circulatiepomp, referentie 97924270, is een geavanceerde oplossing ontworpen voor verwarmings- en koelsystemen in commerciële gebouwen. Deze pomp valt op door zijn energie-efficiëntie, brede werkingsbereik en geavanceerde communicatiemogelijkheden, waardoor het een hoogwaardig alternatief is voor commerciële toepassingen die een nauwkeurige controle, continue monitoring en aanpassingsvermogen vereisen. Grundfos, wereldleider in de productie van pompen, heeft deze pomp ontwikkeld als de ideale keuze voor integratie in een breed scala aan bouwprojecten die op zoek zijn naar efficiënte en betrouwbare systemen.

Energie-efficiëntie en geavanceerde technologieën:

De Grundfos MAGNA3 is uitgerust met de nieuwste technologieën voor energie-efficiëntie en intelligente controle. Zijn gemiddelde energie-efficiëntie-index (EEI) is lager dan 0,19, wat zorgt voor een verlaagd energieverbruik en een economische werking op lange termijn. Met een maximaal ingangsvermogen van 427 W is de pomp ontworpen om het energieverbruik te minimaliseren terwijl een optimale prestatie wordt gehandhaafd.

Onder zijn meest geavanceerde kenmerken beschikt de MAGNA3 over de AutoAdapt-functie, die de pomp automatisch aanpast aan de kenmerken van het systeem en continu zijn werking optimaliseert. Bovendien elimineert de FlowAdapt-functie de noodzaak voor afsluitkleppen, wat de installatie- en onderhoudskosten verlaagt en de systeemconfiguratie vereenvoudigt. De combinatie van deze slimme functies stelt de pomp in staat om automatisch zijn debiet en druk aan te passen op basis van de behoeften van het systeem, waardoor de efficiëntie en energiebesparing worden gemaximaliseerd.

Controle- en monitoringscapaciteiten:

Een van de belangrijkste kenmerken van de Grundfos MAGNA3 is de mogelijkheid om verbinding te maken met gebouwbeheersystemen (BMS) via optionele CIM-modules. Dit maakt een naadloze integratie met het gecentraliseerde beheersysteem mogelijk, wat volledige controle over de prestaties van de pomp biedt, wat vooral nuttig is in grote commerciële installaties.

De pomp is ook uitgerust met een kleurenscherm met 3D-infographics, wat de configuratie en directe monitoring van de pomp vergemakkelijkt. Bovendien biedt het Grundfos Eye-systeem visuele informatie in realtime over de status van de pomp, waardoor gebruikers eventuele problemen onmiddellijk kunnen identificeren.

Hydraulische prestaties:

De MAGNA3 40-120 F biedt een nominaal debiet van 14,14 m³/h en een nominale opvoerhoogte van 7,263 meter, waardoor het een ideale keuze is voor verwarmings-, koel- en andere watercirculatie-toepassingen in commerciële gebouwen. Dankzij zijn robuuste en efficiënte ontwerp is hij in staat om grote hoeveelheden water te verwerken en een stabiele en betrouwbare circulatie te bieden te allen tijde.

Deze pomp is ontworpen om te werken met een temperatuurbereik van de vloeistof tussen -10°C en 110°C, waardoor hij geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, van verwarmingssystemen tot koelsystemen. De ideale bedrijfstemperatuur is 60°C, wat zorgt voor een efficiënte werking in de meeste commerciële toepassingen.

Robuust ontwerp en hoogwaardige materialen:

Het lichaam van de pomp is vervaardigd uit gietijzer (EN 1561 EN-GJL-250, ASTM A48-250B), wat zorgt voor een hoge weerstand tegen corrosie en een lange levensduur, zelfs onder zware omstandigheden. De impeller is gemaakt van composietmateriaal, wat duurzaamheid en slijtvastheid garandeert. Dit natte rotorontwerp stelt de vloeistof in staat om de lagers te smeren, waardoor de wrijving en slijtage worden verminderd, wat de levensduur van de pomp verlengt en het onderhoud minimaliseert.

Eenvoudige installatie en onderhoud:

De Grundfos MAGNA3 40-120 F is ontworpen voor een snelle en eenvoudige installatie. Hij heeft een lengte tussen de aansluitingen van 250 mm en maakt gebruik van DIN-aansluitingen (DN 40), waardoor hij compatibel is met een verscheidenheid aan leidingsystemen. De maximale werkdruk van 10 bar zorgt ervoor dat de pomp hoge drukken kan weerstaan zonder zijn prestaties of veiligheid in gevaar te brengen.

Het onderhoud is minimaal dankzij het slimme ontwerp, en zijn Nachtmodus past de pomp automatisch aan om het energieverbruik te verminderen wanneer de vraag laag is, wat de levensduur van de apparatuur verlengt.

Communicatiecapaciteiten en geavanceerde controle:

De MAGNA3 is uitgerust met een configureerbare analoge ingang en ondersteunt meerdere communicatieprotocollen via optionele CIM-kaarten, waardoor hij zeer aanpasbaar is aan verschillende systeemconfiguraties. De pomp kan draadloos worden bestuurd en biedt geavanceerde functies zoals proportionele drukregeling, constante temperatuurregeling, en FlowLimit, wat garandeert dat de pomp te allen tijde efficiënt functioneert.

Belangrijke technische specificaties:

  • Nominaal debiet: 14,14 m³/h
  • Nominale hoogte: 7,263 m
  • Maximale werkdruk: 10 bar
  • Temperatuurbereik van de vloeistof: -10°C tot 110°C
  • Maximaal ingangsvermogen: 427 W
  • Nominale spanning: 230 V
  • Nettogewicht: 16 kg

Voordelen van het Grundfos MAGNA3 40-120 F-model:

  • Hoge energie-efficiëntie: Met een EEI-index < 0,19 is het een van de meest energie-efficiënte pompen in zijn categorie.
  • Intelligente controle: De functies AutoAdapt en FlowAdapt optimaliseren automatisch de prestaties van de pomp op basis van de behoeften van het systeem.
  • Geavanceerde connectiviteit: Compatibel met BMS-systemen voor totale controle en monitoring.
  • Robuust ontwerp: Constructie in gietijzer en composiet impeller voor meer duurzaamheid en weerstand.
  • Eenvoudige installatie: DIN-aansluitingen en intuïtieve configuratie.
Technische kenmerken
Fabrikant
GRUNDFOS
Referentie
97924270
SKU
BGEE010FE46
Meningen
5.0 over 5.0
1 algemene beoordeling
Bc
B
Bc
(groupsumi.fr)
23 okt 2024
Bon produit
Gegevensbladen
30-dagen retour
Koop met een gerust hart. Als er iets misgaat, staan wij voor je klaar.
Service na verkoop
Heb je vragen? Ons supportteam helpt je graag verder.
Betaal hoe en wanneer je wilt
Creditcard, bankoverschrijving, PayPal... In termijnen betalen? Wij accepteren het allemaal.
GroupSumi is jouw online distributeur voor de bouw, elektrisch materiaal en airconditioning.
VisaMastercardPayPalKlarnaBank transfer
España (Español)
Portugal (Português)
Deutschland (Deutsch)
Italia (Italiano)
Nederland (Nederlands)
België (Nederlands)
France (Français)
Alle rechten voorbehouden © 2024 GroupSumi