Circulatiepomp Grundfos UPA 15-160 met referentie 99331335 van het merk GRUNDFOS
Circulatiepomp Grundfos UPA 15-160 met referentie 99331335 van het merk GRUNDFOS
GRUNDFOS

Circulatiepomp Grundfos UPA 15-160

REF
99331335
(0)
+225
272.00 €
272,00 €
536,03 €
Als je professioneel bent, krijg je een exclusieve prijs. Ontdekken.
De Grundfos UPA 15-160 circulatiepomp is ontworpen om de waterdruk in huishoudelijke systemen te verhogen, waardoor een optimale doorstroming in douches en kranen wordt gegarandeerd. Compact en efficiënt, zorgt het voor een constante levering van warm water zonder fluctuaties.
  • Nominale doorstroming van 2,95 m³/u en maximale hoogte van 16 m.
  • Ideaal voor de recirculatie van warm tapwater.
  • Maximale werkdruk van 10 bar.
Koop nu en ontvang het tussen 25 en 28 oktober.
Expreslevering
Meer over het product

Informatie over Circulatiepomp Grundfos UPA 15-160

De Grundfos UPA 15-160 circulatiepomp is een compacte en efficiënte oplossing voor het verbeteren van de waterdruk in huishoudelijke warmwaterinstallaties. Deze pomp is ontworpen voor inline installatie en is ideaal voor woningen die een drukverhoging vereisen op consumptiepunten zoals douches en kranen, waar de waterdruk mogelijk onvoldoende is. Met zijn efficiënte motor en robuuste ontwerp zorgt de UPA 15-160 voor een constante waterstroom, wat een comfortabele en ononderbroken gebruikservaring biedt bij dagelijkse toepassingen.

Deze pomp is bijzonder geschikt voor de recirculatie van warm tapwater, waardoor het een uitstekende keuze is voor huishoudens die een constante warmwatertoevoer willen garanderen. Het ontwerp zorgt ervoor dat de pomp automatisch wordt ingeschakeld wanneer er stroming wordt gedetecteerd, waardoor het energieverbruik wordt geoptimaliseerd en ervoor wordt gezorgd dat er altijd voldoende druk in de watersystemen is.

Technische specificaties:

  • Nominale doorstroming: 2,95 m³/u, wat zorgt voor een adequate watertoevoer voor de meeste huishoudelijke toepassingen, zoals douches en kranen.
  • Nominale hoogte: 9,615 meter, met een maximale hoogte van 16 meter (160 dm), wat ervoor zorgt dat het de benodigde druk kan genereren, zelfs in systemen met een lage invoerdruk.
  • Snelheid: De pomp heeft een enkele snelheid, wat de werking vereenvoudigt en het energieverbruik vermindert.

Materialen:

  • Hydraulisch lichaam: Gemaakt van gietijzer EN 1561 EN-GJL-150, wat uitstekende corrosieweerstand en een lange levensduur biedt.
  • Impeller: Gemaakt van PP-GF30 composiet, een sterk en licht materiaal dat zorgt voor een efficiënte en duurzame werking, zelfs onder intensieve gebruiksomstandigheden.

Installatie en compatibiliteit:

  • Omgevings temperatuur bereik: Werkt efficiënt bij temperaturen van 0 tot 40 °C, waardoor het in een breed scala aan omgevingen en klimaten kan worden gebruikt.
  • Maximale werkdruk: 10 bar, wat ervoor zorgt dat het onder hoge druk kan werken zonder de prestaties in gevaar te brengen.
  • Aansluiting: Type G, met een standaard aansluitmaat van 1 inch, wat de installatie in bestaande huishoudelijke systemen vergemakkelijkt.
  • Lengte van poort tot poort: 203 mm, wat een compacte en eenvoudige installatie in standaard leidingsystemen mogelijk maakt.

Vloeistof:

  • Te pompen vloeistof: Water.
  • Temperatuurbereik van de vloeistof: Compatibel met vloeistoffen met een temperatuur van 2 tot 95 °C, ideaal voor warmwaterinstallaties.
  • Optimale vloeistoftemperatuur: Werkt bij 60 °C, wat geschikt is voor de meeste verwarmings- en warmwaterapplicaties in huis.

Elektrische gegevens:

  • Maximaal ingangsvermogen: 180 W, wat zorgt voor een laag energieverbruik terwijl het een efficiënte prestatie biedt.
  • Netfrequentie: 60 Hz, met een nominale spanning van 1 x 230 V, compatibel met de meeste huishoudelijke elektrische systemen.
  • Maximale stroomverbruik: 1,41 A, wat zorgt voor een economische en efficiënte werking.
  • Beschermingsgraad: X2D, wat een hoge bescherming biedt tegen de inlaat van stof en water, waardoor het geschikt is voor vochtige omgevingen.
  • Isolatieklasse: F, wat de elektrische veiligheid garandeert en de pomp beschermt tegen oververhitting.

Extra kenmerken:

  • Stroomonderbreker: De UPA 15-160 is uitgerust met een stroomonderbreker die de pomp automatisch activeert wanneer er waterstroom wordt gedetecteerd, waardoor de werking wordt geoptimaliseerd en onnodig energieverbruik wordt verminderd.
  • Ingebouwde thermische bescherming: De pomp is uitgerust met interne thermische bescherming, wat ervoor zorgt dat de motor niet oververhit raakt tijdens het gebruik, waardoor de levensduur van het apparaat wordt verlengd.
  • Netto gewicht: 3,14 kg, wat het een lichte en gemakkelijk te installeren pomp maakt.
  • Bruto gewicht: 3,26 kg, wat het hanteren en transporteren vergemakkelijkt.

Certificeringen en goedkeuringen:

De Grundfos UPA 15-160 heeft de CE- en WEEE-UPA-certificeringen, wat garandeert dat het voldoet aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen in zijn fabricage en werking. Deze certificeringen zorgen ervoor dat het apparaat veilig is voor gebruik in huishoudelijke omgevingen en voldoet aan de relevante milieuregels.

Aanbevolen toepassingen:

De Grundfos UPA 15-160 circulatiepomp is ideaal voor woningen die een drukverhoging vereisen in warmwaterinstallaties. Het is perfect om een constante waterstroom te garanderen op consumptiepunten zoals douches, kranen en andere warmwatersystemen in huis. Het compacte ontwerp, samen met de energie-efficiëntie, maakt het een praktische en betrouwbare oplossing voor degenen die de waterdruk in hun woningen willen verbeteren.

Technische kenmerken
Fabrikant
GRUNDFOS
Referentie
99331335
SKU
BGE8BA01357
Gegevensbladen
Meningen
30-dagen retour
Koop met een gerust hart. Als er iets misgaat, staan wij voor je klaar.
Service na verkoop
Heb je vragen? Ons supportteam helpt je graag verder.
Betaal hoe en wanneer je wilt
Creditcard, bankoverschrijving, PayPal... In termijnen betalen? Wij accepteren het allemaal.
GroupSumi is jouw online distributeur voor de bouw, elektrisch materiaal en airconditioning.
VisaMastercardPayPalKlarnaBank transfer
España (Español)
Portugal (Português)
Deutschland (Deutsch)
Italia (Italiano)
Nederland (Nederlands)
België (Nederlands)
France (Français)
Alle rechten voorbehouden © 2024 GroupSumi