Drukbeheerder Start/Stop Grundfos PM 1 met referentie 96848722 van het merk GRUNDFOS
Drukbeheerder Start/Stop Grundfos PM 1 met referentie 96848722 van het merk GRUNDFOS
GRUNDFOS

Drukbeheerder Start/Stop Grundfos PM 1

REF
96848722
(1)
+118
142.50 €
142,50 €
214,17 €
Als je professioneel bent, krijg je een exclusieve prijs. Ontdekken.
De Grundfos PM 1 drukregelaar regelt automatisch het starten en stoppen van pompen. Biedt bescherming tegen drooglopen, constante startalarm en een startdruk van 2,2 bar.
  • Automatische pompregeling.
  • Bescherming tegen drooglopen.
  • Aansluiting G1", IP65.
Koop nu en ontvang het tussen 25 en 28 oktober.
Expreslevering
Meer over het product

Informatie over Drukbeheerder Start/Stop Grundfos PM 1

De Grundfos PM 1 drukregelaar, referentie 96848722, is een oplossing die is ontworpen om automatisch de start en stop van waterpompen van Grundfos en andere merken te regelen, wat zorgt voor een efficiënte en veilige werking. Dit apparaat is ideaal voor toepassingen waar een basis maar betrouwbare controle van het druk systeem vereist is, met bescherming tegen situaties zoals drooglopen en een constante startalarm, wat zorgt voor optimale prestaties en de levensduur van de pompen verlengt.

Toepassingen:

De Grundfos PM 1 is ideaal voor huishoudelijke watervoorzieningssystemen, tuinen, irrigatiesystemen en elke andere toepassing die automatische regeling van een waterpomp vereist. Door de druk en de stroom in het systeem te detecteren, start de PM 1 de pomp wanneer de druk onder een bepaald niveau daalt, en schakelt deze uit wanneer de juiste druk is bereikt. Dit maakt het een ideale oplossing voor watervoorzieningssystemen waar automatische controle zonder constante handmatige tussenkomst nodig is.

Hoofdfuncties:

  • Automatische start- en stopregeling: De PM 1 start en stopt automatisch de pomp op basis van de druk- en stroomniveaus in het systeem. Dit zorgt ervoor dat de pomp alleen werkt wanneer dat nodig is, wat energie bespaart en slijtage vermindert.
  • Bescherming tegen drooglopen: Het apparaat heeft een geïntegreerde bescherming die voorkomt dat de pomp droogloopt, wat ernstige schade kan veroorzaken. Als er geen water in het systeem is, stopt de PM 1 automatisch de pomp om deze te beschermen tegen mogelijke schade.
  • Constante startalarm: In het geval van een probleem in het systeem dat een constante start van de pomp veroorzaakt, geeft de PM 1 een alarm om de gebruiker te waarschuwen en de installatie te beschermen tegen mogelijke storingen.

Technische specificaties:

  • Startdruk: De startdruk is ingesteld op 2.2 bar, wat ervoor zorgt dat de pomp inschakelt wanneer het systeem onder dit drukniveau daalt, en zo een constante watervoorziening garandeert in toepassingen die dat vereisen.
  • Productiematerialen: Het hydraulische lichaam van de PM 1 is gemaakt van composiet, een materiaal dat zeer bestand is tegen corrosie en slijtage, terwijl de behuizing van de pomp is gemaakt van polypropyleen, een licht maar duurzaam materiaal.
  • Aansluitingen: Het apparaat heeft een inlaat en uitlaat met G1" aansluiting met buitendraad, wat de installatie in de meeste waterpompsystemen vergemakkelijkt.
  • Temperatuurbereik van de vloeistof: De PM 1 is ontworpen om vloeistoffen met temperaturen tussen 0°C en 40°C te verwerken, wat het geschikt maakt voor een breed scala aan waterpomp toepassingen in verschillende klimaten.

Aanvullende specificaties:

  • Elektrische gegevens: De PM 1 werkt met een nominale spanning van 220-240 V en een netfrequentie van 50/60 Hz, met een maximaal vermogen van 1200 W. Het apparaat heeft een maximaal stroomverbruik van 10 A, wat zorgt voor een efficiënte werking in verschillende elektrische systemen.
  • Beschermingsgraad: De PM 1 heeft een beschermingsgraad IP65, wat betekent dat het volledig beschermd is tegen stof en bestand is tegen waterstralen onder lage druk, waardoor het geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen.
  • Kabel lengte: Het apparaat wordt geleverd met een voedingskabel van 1,5 meter lang, wat de installatie vergemakkelijkt in gebieden waar het elektrische aansluitpunt op een redelijke afstand van de pomp is. De stekker is een Schuko type E/F (CEE7/7).

Aanvullende voordelen:

  • Terugslagklep: De PM 1 is uitgerust met een terugslagklep, wat ervoor zorgt dat de druk in het systeem behouden blijft en terugstroming voorkomt, waardoor de installatie wordt beschermd tegen mogelijke storingen.
  • Compatibiliteit met drinkwater: Dit apparaat heeft certificeringen zoals WRAS en ACS, waardoor het geschikt is voor gebruik in drinkwatersystemen, en ervoor zorgt dat het water dat door het systeem wordt geleverd zijn kwaliteit en zuiverheid behoudt.
  • Eenvoudige en veilige installatie: Dankzij het compacte en lichte ontwerp, met een netto gewicht van slechts 1,26 kg, is de PM 1 gemakkelijk te hanteren en te installeren in verschillende systemen. Bovendien maken de standaard G1" aansluitingen en de bescherming tegen drooglopen het een betrouwbare en veilige optie voor pompbeheer.

Voordelen van de Grundfos PM 1 drukregelaar:

  • Volledige automatisering van het systeem: De PM 1 automatiseert de start en stop van de pompen, waardoor de noodzaak voor handmatige controle wordt geëlimineerd en het energieverbruik in pompsystemen wordt geoptimaliseerd.
  • Geavanceerde bescherming: De bescherming tegen drooglopen en het constante startalarm zorgen ervoor dat de pomp altijd beschermd is, waardoor de levensduur wordt verlengd en dure reparaties of vervangingen worden voorkomen.
  • Duurzaamheid en efficiëntie: Gemaakt van duurzame materialen zoals composiet en polypropyleen, biedt de PM 1 een lange levensduur en betrouwbare werking, zelfs in veeleisende omgevingen.
Technische kenmerken
Fabrikant
GRUNDFOS
Referentie
96848722
SKU
BGEFDF22290
Meningen
5.0 over 5.0
1 algemene beoordeling
JOSEP M.
J
JOSEP M.
(groupsumi.es)
16 aug 2021
Zodra het gemonteerd is, is het product van topkwaliteit.
Gegevensbladen
30-dagen retour
Koop met een gerust hart. Als er iets misgaat, staan wij voor je klaar.
Service na verkoop
Heb je vragen? Ons supportteam helpt je graag verder.
Betaal hoe en wanneer je wilt
Creditcard, bankoverschrijving, PayPal... In termijnen betalen? Wij accepteren het allemaal.
GroupSumi is jouw online distributeur voor de bouw, elektrisch materiaal en airconditioning.
VisaMastercardPayPalKlarnaBank transfer
España (Español)
Portugal (Português)
Deutschland (Deutsch)
Italia (Italiano)
Nederland (Nederlands)
België (Nederlands)
France (Français)
Alle rechten voorbehouden © 2024 GroupSumi