Drukregelaar pomp start/stop Grundfos PM1 met referentie 96848693 van het merk GRUNDFOS
Drukregelaar pomp start/stop Grundfos PM1 met referentie 96848693 van het merk GRUNDFOS
GRUNDFOS

Drukregelaar pomp start/stop Grundfos PM1

REF
96848693
(0)
+112
134.50 €
134,50 €
202,07 €
Als je professioneel bent, krijg je een exclusieve prijs. Ontdekken.
De Grundfos PM1 is een drukbeheerder die automatisch de start en stop van waterpompen regelt, met bescherming tegen drooglopen en een constante startalarm.
  • Startdruk: 1,5 bar
  • Beschermingsgraad IP65
  • Compatibel met G1"-aansluitingen
Koop nu en ontvang het tussen 25 en 28 oktober.
Expreslevering
Meer over het product

Informatie over Drukregelaar pomp start/stop Grundfos PM1

De drukregelaar Grundfos PM1 is een efficiënte en betrouwbare oplossing voor de automatische bediening van het starten en stoppen van waterpompen, of het nu gaat om Grundfos-pompen of pompen van andere fabrikanten. Ontworpen om basisbedieningsfuncties te bieden, biedt de PM1 bescherming tegen drooglopen, evenals een constante startalarm dat waarschuwt voor mogelijke problemen in het systeem. Deze regelaar is ideaal voor huishoudelijke of commerciële toepassingen die een automatische en veilige beheersing van het waterpompsysteem vereisen.

Automatische controle van het pompsysteem

De Grundfos PM1 garandeert een automatische werking van het pompsysteem door de pomp te activeren wanneer er een daling in de waterdruk wordt gedetecteerd en deze uit te schakelen wanneer de doorstroming stopt. Deze start/stopfunctie is ideaal voor toepassingen zoals de watervoorziening in huishoudens, irrigatiesystemen en watersystemen waar betrouwbare controle zonder constante handmatige tussenkomst vereist is.

Geavanceerde bescherming voor de pomp

De PM1 is uitgerust met bescherming tegen drooglopen, een essentiële functie om de pomp en het leidingsysteem te beschermen wanneer er niet genoeg water beschikbaar is. Dit voorkomt dat de pomp droogloopt, wat schade kan veroorzaken. Bovendien beschikt de regelaar over een constante startalarm die een waarschuwing geeft als het systeem detecteert dat de pomp continu wordt ingeschakeld, wat kan wijzen op een lek of een storing in het systeem.

Belangrijke technische specificaties:

  • Startdruk: 1.5 bar
  • Bescherming tegen drooglopen: Ja
  • Beschermingsgraad: IP65
  • Maximale stroomverbruik: 10 A
  • Maximaal ondersteunde vermogen: 1200 W

Duurzame en hoogwaardige materialen

De Grundfos PM1 is vervaardigd uit robuuste materialen die zorgen voor een lange levensduur en betrouwbare prestaties. Het hydraulische lichaam is gemaakt van een sterk composiet, terwijl de behuizing is vervaardigd uit polypropyleen, wat uitstekende weerstand biedt tegen corrosie en ongunstige omgevingsomstandigheden. Deze regelaar is geschikt voor een breed scala aan toepassingen binnen en buiten, en kan temperaturen tot 50 °C weerstaan.

Eenvoudige en flexibele installatie

De PM1 heeft G1" in- en uitgangen met externe schroefdraad, wat de integratie in de meeste pompsystemen vergemakkelijkt. Het compacte en lichte ontwerp, met een netto gewicht van slechts 0.89 kg, maakt een eenvoudige installatie mogelijk, zelfs in krappe ruimtes. Bovendien zorgt de beschermingsgraad IP65 ervoor dat de regelaar stof- en spatwaterdicht is, wat het een veilige keuze maakt voor installatie buitenshuis of in industriële omgevingen.

Installatiegegevens:

  • Ingangs- en uitgangsaansluiting: G1"
  • Temperatuurbereik van de vloeistof: 0 tot 40 °C
  • Maximale omgevingstemperatuur: 50 °C
  • Lengte van de voedingskabel: 0.5 m met Schuko-stekker

Elektrische efficiëntie en veiligheid

De Grundfos PM1 is ontworpen om te werken met een nominale spanning van 220-240 V en ondersteunt een maximaal vermogen van 1200 W, wat het geschikt maakt voor de meeste huishoudelijke en industriële waterpompen. Deze regelaar is ontworpen om zowel op netwerken van 50 Hz als 60 Hz te functioneren, waardoor het zich aan verschillende omgevingen kan aanpassen. Bovendien zorgt de beschermingsgraad IP65 ervoor dat het apparaat beschermd is tegen de inwerking van stof en water, wat een lange levensduur en veilige prestaties in veeleisende omstandigheden garandeert.

Elektrische specificaties:

  • Maximaal ondersteunde vermogen: 1200 W
  • Maximale stroomverbruik: 10 A
  • Frequentie: 50/60 Hz
  • Nominale spanning: 220-240 V
  • Beschermingsgraad: IP65
  • Bescherming tegen drooglopen: Ja

Certificeringen en goedkeuringen

De Grundfos PM1 beschikt over meerdere certificeringen die de kwaliteit en naleving van internationale normen waarborgen. Het is goedgekeurd met CE-, EAC- en RCM-certificeringen, en heeft ook goedkeuringen voor gebruik in drinkwatersystemen onder de WRAS- en ACS-normen. Dit zorgt ervoor dat de regelaar voldoet aan de veiligheids- en kwaliteitsvoorschriften wereldwijd, zowel voor algemene toepassingen als voor drinkwatersystemen.

Aanvullende specificaties:

  • Netto gewicht: 0.89 kg
  • Bruto gewicht: 1.68 kg
  • Inhoud van het reservoir: 0.1 l
  • Transportvolume: 0.01 m³

De drukregelaar Grundfos PM1 is een betrouwbare en efficiënte optie voor het beheren van het starten en stoppen van waterpompen. Met geavanceerde beschermingsfuncties, zoals bescherming tegen drooglopen en een constante startalarm, zorgt deze regelaar voor een veilige en probleemloze werking van het pompsysteem. Bovendien maken de eenvoudige installatie en duurzame materialen het een ideale oplossing voor huishoudelijke, commerciële en irrigatietoepassingen.

Technische kenmerken
Fabrikant
GRUNDFOS
Referentie
96848693
SKU
BGE5815B30E
Object
Controlesysteem
Spanning
220,00 - 240,00 V
Beschermingsgraad
IP65
Ingangsvermogen
1200 W
Gegevensbladen
Meningen
30-dagen retour
Koop met een gerust hart. Als er iets misgaat, staan wij voor je klaar.
Service na verkoop
Heb je vragen? Ons supportteam helpt je graag verder.
Betaal hoe en wanneer je wilt
Creditcard, bankoverschrijving, PayPal... In termijnen betalen? Wij accepteren het allemaal.
GroupSumi is jouw online distributeur voor de bouw, elektrisch materiaal en airconditioning.
VisaMastercardPayPalKlarnaBank transfer
España (Español)
Portugal (Português)
Deutschland (Deutsch)
Italia (Italiano)
Nederland (Nederlands)
België (Nederlands)
France (Français)
Alle rechten voorbehouden © 2024 GroupSumi